Facebook Andra la Mbela Ciao

joi, 23 octombrie 2008

In tara lui R

"A fost odata o tara in care toti locuitorii apasau , accentuau il subliniau pe R. In acea tara daca faceai cea mai mica greseala si nu il apasai pe "r" erai adus in fata regelui si acesta dadea cea mai mare pedeapsa : taierea capului. Un om veni odata sa viziteze tara aceea dar el nu vorbea cu r apasat. Intra intr-un magazin si ceru vanzatoarei o rama pentru viitoarele fotografii pe care urma sa le faca. Numai ca nu pronunta pe R apasat, asa ca vanzatoarea ii telefona regelui si omul fu repede dus la palat pentru a fi pedepsit. Aici oaspetele isi argumenta voarte convingator situatia astfel incat il infurie pe rege si il facu sa greseasca pronuntand cateva cuvinte fara sa-l accentueze pe R. Regele accepta atunci ca e omeneste sa gresesti si din acel moment disparu si pedeapsa din acea tara". L-am desenat pe R - regele in picioare cu mana pe sabie.

Tema sunetul r din culegere si randurile incepute din caietelul de teme.

La scriere am inceput sa realizam noduletul - care nu prea ne-a iesit ( incadrat cum trebuie in liniatura ajutatoare) si pe care se pare ca e nevoie sa il reluam chiar maine.

La matematica am recapitulat adunari si relatii intre numere fiecare copil inventand o problema ( desenandu-o apoi expunandu-o in fata clasei) care sa foloseasca numerele 1, 2, 3. Am numarat din 3 in 3 pana la 12. Copiii au inventat probleme cu vapoare, cu lebede, cu sirene, balerine, pestisori, flori etc. si au scris operatia prin care au rezolvat problema respectiva.
Tema - nu au

Maine la romana vom face o lectie interesanta care contine consoanele mute si cele sonore, vom relua scrierea noduletului si a altor semne grafice.
La matematica vom trece la cifra 4
La abilitati vom realiza o felicitare de vacanta din fire ( ne trebuie carton, fire colorate, lipici solid - baton)

Niciun comentariu: