Facebook Andra la Mbela Ciao

miercuri, 8 octombrie 2008

Test de evaluare la Limba romana

O zi plina de emotii pentru scolarei. Primul test in toata regula. Cu reguli de testare anuntate si explicate, si care a fost anuntat copiilor ca test nu ca un joc. Rezultatul a fost ca toti s-au concentrat foarte tare si si-au dorit din suflet sa reuseasca sa realizeze sarcinile cat au putut de bine. In final 11 copii din clasa au scris raspunsurile restul alegand sa le deseneze ( o confirmare a faptului ca cel putin 11 din clasa stiu sa citeasca si sa scrie ) .

Acest test a avut ca cerinte :
  • 1. scrie/deseneaza trei cuvintecu doua silabe
  • 2. scrie/deseneaza doua cuvinte cu trei silabe
  • 3. scrie /deseneaza patru cuvinte cu o silaba
A fost un test cu grad de dificultate ridicat in care am luat in considerare si modul in care au asezat in pagina raspunsurile la sarcini. sarcinile au fost date pe rand trecerea la sarcina urmatoare a fost facuta numai dupa ce toti copiii din clasa au finalizat sarcina data inainte. Corectarea testelor acolo unde copiii au "desenat" cuvintele a fost realizata individual la catedra si sub imagine am scris cuvantul pe care a intentionat copilul sa il redea prin desen. Acolo unde s-a impus am realizat o verificare orala a cunostintelor si am trecut raspunsurile copilului pe foaie. Calificativul a fost combinat cu cel de la testul de la propozitie astfel incat toti copiii au primit in carnete si in catalog calificativul FB
ceea ce au reusit sa faca puteti vedea aici : http://picasaweb.google.com/abecedar.com/TestLimbaRomana8Octombrie

Unora dintre copii le-am dat acasa tema de remediere la scriere (Darius a uitat sa-mi lase azi tema rezolvata).

Maine trecem la lectiile despre sunet si vom invata sa auzim sunetele din cuvinte incepem cu vocalele apoi cu consoanele mute si sonore. In fiecare zi vom trece la o lectie noua din abecedar ( mai putin miercurea cand avem fie lectura fie evaluare). Ca tema , copiii care stiu deja sa citeasca vor avea de lucrat din culegere - discutam maine la sedinta ce culegere am selectat pentru ei. Cei care inca nu stiu sa citeasca vor lucra ca si pana acum si vor avea posibilitatea sa rezolve din culegere impreuna cu mine sambata de la 11-12 temele date pe parcursul saptamanii colegilor lor, incepand de sambata viitoare.

Tot maine vom avea evaluare la matematica, de luni vom trece la cifra 1.

La sedinta de maine vom discuta despre introducerea caietelor de teme la romana si la matematica, despre uniforme si veti putea viziona secvente filmate din timpul orelor. Cei care nu au conexiune la internet vor avea ocazia sa vada fotografiile si tot materialul de pe situl clasei, vor primi un cd cu toate acestea.

Niciun comentariu: