Facebook Andra la Mbela Ciao

miercuri, 15 octombrie 2008

Numarul si Cifra 2, Povesti


Mare bucurie mare!!!!
Azi am lucrat precum furnicutele si am creat o carte de povesti - "Cenusareasa" . Am folosit imaginile desenate vineri. Le-am lipit, legat am colat si textul si ne-a iesit o prima carte care a fost cea mai frumoasa dintre toate celelalte. Asa cum a spus MAra J , "Aceasta carte va intra in istoria cartilor, Doamna invatatoare! " .

Cu aceasta ocazie ne-am propus sa continuam seria cartilor cu alte povesti frumoase precum : Alba ca zapada, Mica sirena - exemple date de copii . Conditia ca sa le putem realiza insa este sa le citim inainte. Ca tema au de scris titlul - cel care se potriveste cel mai bine cu coperta va fi pus pe carte. http://picasaweb.google.com/abecedar.com/Cenusareasa

La matematica am trecut la numarul si cifra 2.

Devine din ce in ce mai necesara expunerea planselor, si mi-ar fi de mare ajutor un om care sa ma ajute sa amenajez clasa in mod corespunzator ( ne trebuie si masina de dat gauri, si niste raftulete pe care sa expunem cartile , stinghii etc. )

Am discutat despre numarul; de elemente, despre numararea din 2 in 2, despre scarita lui doi, corelatii intre unu si 2, forma lui 2. Copiii au desenat ( o sa incarc lucrarile scanate pe la ora 22) cifra, multimile, corelatii intre elemente.

Tema : de scris 2 randuri cu 2- (le-am inceput eu pe caiete) si de realizat exercitiile din culegere paginile 15-16 ( cine nu reuseste singur poate veni sambata intre 11 si 12 )

Niciun comentariu: