Facebook Andra la Mbela Ciao

joi, 16 octombrie 2008

"Buline de cumintenie"

De maine introduc "Bulinutele de cumintenie" . Copiii care nu respecta regulile de lucru in colectiv vor primi cate o bulinuta ( eticheta de pret autocolanta de culoare fluorescenta) lipita pe cartea, pe caiet la ora corespunzatoare de cate ori au gresit. Asa ca , daca veti gasi astfel de "bulinute" in caietele sa stiti ca sunt pentru neatentie, pentru ridicat din banca fara motiv, pentru vorbit cu colegul de banca, sau pentru alte "nazdravanii de copii" :) . Azi am incercat sistemul si a functionat foarte bine. Asa ca a fost liniste si pace la ora de citire si am putut sa il auzim pe "e" si sa ne concentram atentia cu totii la lectia respectiva.

Dupa vacanta vom avea, timp de o luna, o activitate impreuna cu parintii numita "Sa crestem un cititor" care va consta in citirea si povestirea prin imagini a textului unei povesti impreuna cu parintii in fiecare zi ( acasa) . La finalul lunii copiii vor avea stranse 30 de pagini de desene reprezentand povestile pe care le-ati citit impreuna si mai ales o amintire frumoasa pentru ei a unor momente pretioase pe care le-ati impartasit cu ei cand erau mici.

Luni vom avea la scoala si alfabetarele pentru ca vor sosi maine cu curierul, si vom si incepe sa lucram pe ele. Probabil ca tot de luni va fi disponibil si dulapul clasei. Vinerea viitoare vom avea si musafiri, si lectiile vor fi filmate , toate patru. nu vor mai face engleza in acea zi ( fiind o zi speciala) ci matematica, citire, scriere, si abilitati practice. Sper ca la acest eveniment sa avem si uniformele gata ( mamica Mariei Galanton se ocupa de relatia cu fabrica, de comanda pentru intreaga clasa)

Si un film documentar interesant :

Niciun comentariu: