Facebook Andra la Mbela Ciao

joi, 2 octombrie 2008

Am scris cu stiloul

Azi copiii au plecat acasa foarte entuziasmati dar si obositi pentru ca au muncit foarte mult. Am incercat sa scriem cu stiloul si... ce credeti? Am si reusit.

La abecedar : cuvantul cu doua silabe si o "recapitulare" liniutelor invatate.
Am pornit de la pretextul animalelor de plus - si am vorbit despre casele de animale ( tema care a si ramas valabila toata ziua ). Am impartit cat mai multe cuvinte de doua silabe in silabe, si am dat exemple, apoi am analizat imaginea din abecedar si "am citit" cuvintele - imagini de acolo. In completare am scris , pe silabe, sub imaginile din abecedar cuvintele corespunzatoare. O activitate foarte indragita de copii.

Lectia s-a incheiat cu un exercitiu de copiere a cuvintelor din doua silabe scrise pe tabla - pe caietul cu foaie velina. Se vad progresele pe care le-au facut copiii le-a luat foarte putin sa astearna pe hartie cele 6 cuvinte si mai ales s-au bucurat foarte mult cand le-au redescoperit ( trecuse o ora de cand le scrisesem pe tabla deja ) .

La ora de scriere au dat de greu. Ca sa prinda puteri i-am lasat in pauza de masa ( se plang ca le e fooooaaaaammmeee .. inca de la prima ora ) apoi, ne-am straduit sa ne adunam sa incepem lucrul. A fost destul de greu dupa o pauza asa de lunga evident .. le-am facut ceva observatii referitoare la tinuta de scolar si la necesitatea de a fi foarte atenti in timpul orelor. Apoi am trecut la treaba . Am demonstrat pe tabla mica - mobila asigurandu-ma ca au vazut cu totii am apropiat tablita la nivelul ochilor lor. Le-am explicat de mai multe ori si apoi ei au scris in carte , cu stiloul ( cei care l-au avut la ei). Dupa care a urmat partea mai grea.... le-am imaprtit fiecaruia cate o jumatate de foaie de caiet cu liniatura ajutatoare pe care ar fi trebuit sa scrie cat pot fiecare . Unii s-au intrecut pe ei, altii s-au descurajat. Unii chiar au plans .. dar a intervenit din nou spiritul de solidaritate si s-au ajutat unii pe altii. Au lucrat foarte frumos cu totii. Se impun insa exercitii suplimentare pentru 6 copii. Acestia vor avea o tema de weekend.

Matematica . recapitulare din nou - multimi. Le cunosc foarte bine de la gradinita cu totii, asa ca am mers mai departe cu egalitati, corespondente si comparatii din ce in ce mai complexe. Am rezolvat impreuna exercitile din manual si am trecut apoi iar la scris pe liniatura de caiet de matematica. Tot cu stiloul pentru a recapitula si semnele grafice invatate. Evaluarea o vom face luni iar marti vom trece la numarul si cifra unu.

http://picasaweb.google.com/abecedar.com/Liniute2Oct
http://picasaweb.google.com/abecedar.com/SemneGraficeMatematica
http://picasaweb.google.com/abecedar.com/LitereDinPlastilina

Maine vom trece la cuvantul cu trei silabe si la carlig. Vom avea si lectie de Abilitati practice pentru care vor avea nevoie de frunze uscate lipici si carton A4, vom incerca sa lucram un copacel de toamna colaj din frunze maronii de toamna.

Niciun comentariu: