Facebook Andra la Mbela Ciao

joi, 16 octombrie 2008

Consolidare nr si cifra 2, Sunetul E

La matematica am discutat despre cifrele unu si doi, cu exercitii de numarare, de comparatie, de descompunere, cardinalul multimilor. In fisa pe care le-am selectat-o pentru cifra doi era o poezie foarte sensibila care ne ducea cu gandul si la copiii care au diverse probleme de sanatate ( nu toti pot spune ca au doi ochi, doua maini sau doua picioare ) dar si la copiii mai saraci care nu primesc mereu cadouri ( sau niciodata) si am hotarat impreuna sa ne comportam cu mare compasiune cu acesti copilasi. Si mai ales sa nu stricam jucariile deoarece am putea sa le oferim unui copil care nu are. Am spus apoi povestea lui 2 , a doua fila din cartea cifrelor pe care trebuie sa o finalizam cat mai repede. Am lucrat impreuna si exercitiile de la tema de ieri din culegere. Au de colorat imaginile din culgeri permanent acesta fiind un exercitiu foarte bun pentru formarea si exersarea muschilor mici ai mainii.

Tema : au de completat din carte de la pagina 25

La citire am trecut mai departe la sunetul e ( dupa ce am citit din nou si discutat lectia de la sunetul a si am facut tema din culegere - trebuie sa coloreze imaginile ) . Am invatat sa il auzim mai bine pe e si sa il pozitionam in cadrul cuvantului si silabei. Am citit si analizat fiecare cuvant din abecedar de la lectie ( cate silabe are care e prima silaba, care e a doua, care e a treia. Unde se aude sunetul e- al catelea sunet din silaba este e dar din cuvant. Cate cuvinte are propozitia, cate silabe are fiecare cuvant de ce schimbam intonatia cand il vedem pe "?" ) . Am avut pregatita si o fisa interesanta pe care am rezolvat-o si le-am dat-o acasa sa o coloreze. Tema - din culegere de rezolvat exercitiile de la sunetul e

La scriere am trecut la scrierea unui nou element grafic , care pentru a-i incuraja sa il incadreze corect in liniatura ajutatoare l-am personificat (Merge la vecina si intreaba "-Esti acasa vecina ?" si vecina ii raspunde "-Nu!" si il tine la usa - adica - incepem din casuta de jos, trecem peste linia ajutatoare apoi ne intoarcem pe linia ajutatoare) - tema au de facut doua randuri cu acest element.

Deoarece si-au exprimat dorinta sa mai facem o carte, pana luni, in timpul liber au de parcurs si de desenat acasa ( cu culori cerate, sau creioane colorate) scene din "Scufita Rosie" pe care urmeaza sa le strangem iar intr-o carte cu povesti.

Revin cu fotografii si scanuri.

Niciun comentariu: