Facebook Andra la Mbela Ciao

joi, 6 noiembrie 2008

Vacanta s-a terminat!

Dupa o ultima zi plina de emotii - caci am avut musafiri si apoi o vacanta binemeritata, ne-am reintalnit la scoala. Stefan, un baietel simpatic, a devenit noul nostru coleg si repede ne-am imprietenit cu totii, trecand la treaba: saptamana aceasta am invatat numarul si cifra 5 , scaderea, sunetul si litera a. Am facut multe exercitii de citire si de scriere, dar mai ales ne-am adus aminte cu drag de vacanta, povestind multe chiar si in timpul orelor de curs.

Testul la adunari si scaderi in concentrul 0-5 a fost trecut cu brio de toti copiii. Hakan - care a incurcat piticii intre ei a reusit sa rezolve pana la urma in pauza toate exercitiile corect si Emel, care nu a scris rezultatul - sa nu greseasca- a rezolvat oral exercitiile castigand mai multa incredere in ea insasi.

Litera a mic de tipar a fost foarte interesanta pentru copii, pentru ca, desi mica, ea a ocupat o tabla intreaga ;) si mai ales pentru ca a adus copiilor castigul in intrecerea cu D-na invatatoare care nu a reusit sa scrie la tabla toate cuvintele dictate de copii.

Cifra 5 a fost de asemenea foarte hzlie pentru ca a pus-o pe Doamna invatatoare in situatia de a sari cu avant pentru a ajunge de la 0 tooocmai la 5 ( pentru a numara din 5 in 5) . Inca mai sunt copilasi care il scriu pe 5 in oglinda si pentru ei vom face cateva exercitii suplimentare.

Azi am invatat printre altele sa il scriem pe a mic de mana si am compus impreuna un text pornind de la imaginea din abecedar.

Teme: 2 randuri de a mic de mana
Exercitiile din culegerea de matematica pana la lectia numarul si cifra 6.

Revin cu fotografii si scanari din timpul saptamanii ;)

Niciun comentariu: