Facebook Andra la Mbela Ciao

luni, 10 noiembrie 2008

Numarul si cifra 6- Luni 10 nov.2008



Azi am invatat despre numarul si cifra 6. Pornind insa de la celelalte cifre sinumere invatate. Copiii au avut ocazia sa se "intreaca" in rapiditatea cu care reuseau sa identifice numarul corespunzator semnelor facute de invatatoare - ne-am imaginat chiar ca ne aflam intr-o tara muta si am incercat sa ne facem intelesi .... gasind noi modalitati de a arata cifrele fara sa folosim mainile, nici gura . Ingeniosi, copiii au gasit diverse modalitati - batai din picior, din palme sau din barbie. La fel am facut operatii cu numere si in sfarsit am ajuns la cifra 6. Cu aceasta ocazie i-am anuntat ca am cateva stampilute de pus pe foilelor : soare pentru scris frumos si copii cuminti , purcelus pentru greseli , un papagal galagios pentru cei care vorbesc mult si fara rost, si un cangur pentru cei care mai sar pe holuri.

La lectia de cunoasterea mediului am cercetat calendarele naturii - cateva m-au impresionat prin acuratete ( felicitari parintilor) si le-am amintit copiilor ca pana la sfarsitul anului le avem de completat si vom primi una dintre notele la cunoasterea mediului chiar pe aceasta lucrare - le strangem constiincios pe toate astfel incat la sfarsit de an scolar vom avea un adevarat calendar.

LA muzica : am invatat cantecelul lui A , chiar l-am scris la tabla si am incercat o copiere pe foi. recordul l-au stabilit de data aceasta Arina si Andrei P. care au reusit sa scrie in proportie de 80 % cantecelul. Le-a placut foarte mult lectia de muzica.

La Educatie fizica am continuat exercitiile de organizare a formatiei de gimnastica si a coloanei de copii au progresat foarte mult de la primele ore sunt mult mai organizati si constiinciosi la lucru. La sfarsitul lectiei ne-am jucat 15 minute "Tara , Tara, vrem ostasi! ocazie cu care i-am observat cat de frumos s-au jucat si mai ales i-am admirat pentru faptul ca au devenit atat de usor prieteni.

Un comentariu:

Anonim spunea...

e foarte interesant, ar fi bine sa poata fi exemplificate, detaliate cu exercitii practice. Foarte multi cauta astfel de lucruri!