20 de copii talentaţi le-au oferit lui Robert şi Radu Plopeanu, doi gemeni autişti, un spectacol de neuitat, prin care le-au demonstrat că au o grămadă de prieteni. Work-shop-ul a fost organizat în cadrul proiectului chicD-10 talent, finalizat la Şcoala 6
Copiii de la Şcoala Genenerală nr. 6 au demonstrat nu doar că sunt foarte talentaţi, ci şi că o boală care sperie pe mulţi, ei o pot depăşi cu nonşalanţa vârstei, a înţelegerii. Ieri, la Centrul Cultural „Reduta”, 20 de copii le-au pregătit gemenilor Radu şi Robert Plopeanu un work-shop, cu demonstraţii de gimnastică, de stand-up, momente de dans, dar şi muzică.
Copii superdotaţi pentru alţi copii superdotaţi
Work-shop-ul este primul de acest gen din Braşov. Este de fapt încheierea preselecţiei de căutare de talente, desfăşurată la nivelul Şc. Gen. 6, în cadrul proiectului „chic D10-talent”. „Work-shopul de astăzi este prima fază a chicD10 talent. Am terminat acum la Şcoala 6, prima care ne-a deschis uşa în acest proiect. Prin acest proiect, descoperim copii talentaţi. Azi, pe scenă, vor fi copii foarte talentaţi, copii care au deschis Festivalul «George Enescu» cu recitaluri de pian, avem o fetiţă care a cântat într-un cor reunit la nivel mondial, în SUA, campioni naţionali. Sunt nişte copii extraordinari, pe care îi sprijinim în felul nostru”, a declarat, ieri, Alina Zara, unul dintre coordonatorii proiectului. Copiii supertalentaţi din Generala 6 au hotărât să dedice acest spectacol colegilor lor, Radu şi Robert, alţi copii superdotaţi. De altfel, Radu a venit ieri pregătit cu o expoziţie cuprinzând lucrările lui. Radu, potrivit mărturiei mamei lui, Gabriela Plopeanu, poate reproduce din memorie genericul unui film, inclusiv desenul siglei casei de producţie. Talentul lui Robert este şi mai spectaculos, deoarece are o înclinaţie deosebită pentru limbi străine. Vorbeşte câteva aproape cursiv, învaţă altele şi are în plan o serie întreagă de cursuri cu ajutorul cărora să deprindă alte limbi străine.
„Agenţia de împlinit dorinţe” a creat o legătură între ei
„A fost o surpriză plăcută şi pentru noi. Cum s-a întâmplat? Am primit un mail prin care am fost invitată să scriu povestea copiilor mei. N-am ştiut ce se va întâmpla. Mi-au fost recomandată Alina Zara, de la «Agenţia de Împlinit Dorinţe», un ONG din Bucureşti, care doreşte să promoveze copii talentaţi. Eu am scris cam cum au evoluat ei. Am văzut apoi povestea pe site şi a început povestea work-shop-urilor în şcoala 6. În finalul poveştii am fost întrebată care e dorinţa cea mai mare a copiilor mei şi am spus: copiii mei îşi doresc foarte mult să aibă prieteni. Astăzi, tot acest spectacol pregătit de copii este pentru na le arăta lui Radu şi Robert că au prieteni. De altfel, work-shopurile au fost foarte bune: au reuşit să sudeze colectivul, copiii i-au cunoscut pe colegii lor şi talentul despre care nici nu ştiau”, a povestit Gabriela Plopeanu, mama celor doi gemeni.
Pe măsură ce proiectul se va finaliza în fiecare şcoală braşoveană, se va întocmi o bază de date cu cei mai talentaţi copii, la nivelul elitelor şi se vor pregăti o serie de evenimente demonstrative, show-uri de excelenţă, precum şi promovarea acestora la nivel naţional. Coordonatorul proiectului este Marilena Leurzeanu, vicepreşedintele IRSCA Gifted Education (Institutul Român de Cercetări şi Studii avansate a Copiilor Supradotaţi), formator naţional în educaţia de excelenţă şi preşedintele Asociaţiei „Aripi de iubire”.
Facebook Andra la Mbela Ciao
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu