Facebook Andra la Mbela Ciao

luni, 13 aprilie 2009

Vacanta

Saptamana de scoala care a trecut a fost una mai speciala deoarece ne-am propus sa lucram numai pe grupe. Astfel incat am invatat, exersat si aplicat metode de colaborare in grup realizand foarte multe si foarte interesante lucrari :

1. Covorasul : fiecare grup a avut o foaie flip-chart pe care a desenat un covoras din litere - conditia cea mai importanta a fost sa nu ramana nici un spatiu necolorat pe plansa. Grupurile au avut si moderatori ( unul la doua grupe) fiind formate din cate 6 elevi. Moderatorii au avut sarcina de a -i asista, ajuta si ïmpaca"pe membrii grupurilor.
2. Portretul : Portretul fiecarui copila fost desenat de cate un coleg de grup. Conditia era ca nici un copil din grup sa nu ramana nedesenat.
3. Toate portretele ( cele mai reusite) au fost lipite de copii peste lucrarea grupului lor
4. Evaluarea : Fiecare grup a fost evaluat intr-o matrice cu numele membrilor pe verticala si pe orizontala astfel incat fiecare membru a putut sa isi spuna parerea despre fiecare inclusiv despre sine.

Surpriza din ziua urmatoare a fost realizarea si punerea in scena a unor scurte piese de teatru.

Cele 6 personaje ale scenelor au fost puse la dispozitia copiilor impreuna cu decorul teatrului de papusi. Acestea i-au inspirat si i-au ajutat sa faca piese de teatru foarte interesante.

Scenariul a fost scris pe foi flipchart de cate un membru al grupului, apoi discutat si corectat,d ezvoltat, imbunatatit de ceilalti membrii.
Dupa finalizarea scenariilor fiecare grup a trecut pe rand in fata pentru a-si prezenta sceneta in aplauzele fierbinti ale publicului. La sfarsit am improvizat si eu o mica sceneta pentru scolarei, lucru care i-a distrat copios. Evaluarea a fost facuta de data aceasta pe grupuri ( grupurile au fost trecute in matrice si fiecare membru al fiecaruio grup a avut posibilitatea sa isi exprime opinia fata de spectacolele celorlalte grupuri.

Activitate in grup la alegere.
Copiilor li s-a permis sa isi aleaga la nivelul grupului lor o activitate pe care sa o faca in comun ( fie cu continut matematic fie artistic, fie o sceneta.
Deja invatasera sa colaboreze din zilele trecute, astfel incat dupa ce si-au ales activitatea, o liniste de nepatruns s-a lasat in clasa. Lucrau implicati total in activitate.
La final le-am dat ca recompensa pentru toate eforturile lor din saptamana cea speciala cate un caietel si o coperta pe care le-am cerut sa il transforme in jurnal de vacanta. Au inceput in clasa cu scrierea datelor personale, desenarea unui portret, si scriwerea catorva impresii din ziua respectiva. Mi-au promis ca isi vor completa zi de zi jurnalul lor.

Pentru artistii clasei va sugerez sa le faceti cont pe www.lookandlearn.com unde sa le incarcati desenele pentru o galerie personala de exemplu :
http://art.lookandlearn.com/Z00009978

Niciun comentariu: