Facebook Andra la Mbela Ciao

marți, 28 aprilie 2009

Ne jucam, ne jucam, Matematica invatam

Pentru copiii pasionati de calculator exista cateva jocuri interesante pe care le pot juca si cu ajutorul carora pot sa isi mareasca si viteza de calcul. Click aici :

Jocul nr 1

Jocul nr 2

Jocul nr 3
Jocul nr 4
Jocul nr 5 ( de numarare introduceti optiuni

Literele de mana - le-am desenat acum doi ani pe desenatori.ro. Vreti sa vedeti ce a iesit? Incercati si voi! Nu uitati sa dati o nota :)

litera a - http://www.desenatori.ro/desen-16277.htm
lit. B - http://www.desenatori.ro/desen-16278.htm
lit c- http://www.desenatori.ro/desen-16280.htm
lit d- http://www.desenatori.ro/desen-16283.htm
litera e - http://www.desenatori.ro/desen-16284.htm
litera f - http://www.desenatori.ro/desen-16285.htm
litera G - http://www.desenatori.ro/desen-16286.htm
litera h - http://www.desenatori.ro/desen-16288.htm
litera i - http://www.desenatori.ro/desen-16289.htm
litera j - http://www.desenatori.ro/desen-16290.htm
litera L- http://www.desenatori.ro/desen-16291.htm
litera M - http://www.desenatori.ro/desen-16292.htm
litera N- http://www.desenatori.ro/desen-16293.htm
litera o - http://www.desenatori.ro/desen-16294.htm
litera p - http://www.desenatori.ro/desen-16295.htm
litera r - http://www.desenatori.ro/desen-16296.htm
litera s - http://www.desenatori.ro/desen-16297.htm
litera srom- http://www.desenatori.ro/desen-16299.htm
t - http://www.desenatori.ro/desen-16301.htm
tz - http://www.desenatori.ro/desen-16302.htm
u - http://www.desenatori.ro/desen-16302.htm
v - http://www.desenatori.ro/desen-16305.htm
x - http://www.desenatori.ro/desen-16306.htm
z - http://www.desenatori.ro/desen-16307.htm

luni, 13 aprilie 2009

Vacanta

Saptamana de scoala care a trecut a fost una mai speciala deoarece ne-am propus sa lucram numai pe grupe. Astfel incat am invatat, exersat si aplicat metode de colaborare in grup realizand foarte multe si foarte interesante lucrari :

1. Covorasul : fiecare grup a avut o foaie flip-chart pe care a desenat un covoras din litere - conditia cea mai importanta a fost sa nu ramana nici un spatiu necolorat pe plansa. Grupurile au avut si moderatori ( unul la doua grupe) fiind formate din cate 6 elevi. Moderatorii au avut sarcina de a -i asista, ajuta si ïmpaca"pe membrii grupurilor.
2. Portretul : Portretul fiecarui copila fost desenat de cate un coleg de grup. Conditia era ca nici un copil din grup sa nu ramana nedesenat.
3. Toate portretele ( cele mai reusite) au fost lipite de copii peste lucrarea grupului lor
4. Evaluarea : Fiecare grup a fost evaluat intr-o matrice cu numele membrilor pe verticala si pe orizontala astfel incat fiecare membru a putut sa isi spuna parerea despre fiecare inclusiv despre sine.

Surpriza din ziua urmatoare a fost realizarea si punerea in scena a unor scurte piese de teatru.

Cele 6 personaje ale scenelor au fost puse la dispozitia copiilor impreuna cu decorul teatrului de papusi. Acestea i-au inspirat si i-au ajutat sa faca piese de teatru foarte interesante.

Scenariul a fost scris pe foi flipchart de cate un membru al grupului, apoi discutat si corectat,d ezvoltat, imbunatatit de ceilalti membrii.
Dupa finalizarea scenariilor fiecare grup a trecut pe rand in fata pentru a-si prezenta sceneta in aplauzele fierbinti ale publicului. La sfarsit am improvizat si eu o mica sceneta pentru scolarei, lucru care i-a distrat copios. Evaluarea a fost facuta de data aceasta pe grupuri ( grupurile au fost trecute in matrice si fiecare membru al fiecaruio grup a avut posibilitatea sa isi exprime opinia fata de spectacolele celorlalte grupuri.

Activitate in grup la alegere.
Copiilor li s-a permis sa isi aleaga la nivelul grupului lor o activitate pe care sa o faca in comun ( fie cu continut matematic fie artistic, fie o sceneta.
Deja invatasera sa colaboreze din zilele trecute, astfel incat dupa ce si-au ales activitatea, o liniste de nepatruns s-a lasat in clasa. Lucrau implicati total in activitate.
La final le-am dat ca recompensa pentru toate eforturile lor din saptamana cea speciala cate un caietel si o coperta pe care le-am cerut sa il transforme in jurnal de vacanta. Au inceput in clasa cu scrierea datelor personale, desenarea unui portret, si scriwerea catorva impresii din ziua respectiva. Mi-au promis ca isi vor completa zi de zi jurnalul lor.

Pentru artistii clasei va sugerez sa le faceti cont pe www.lookandlearn.com unde sa le incarcati desenele pentru o galerie personala de exemplu :
http://art.lookandlearn.com/Z00009978

vineri, 3 aprilie 2009

Manute de copii

Dragi scolarei, lucrarile voastre au ajuns intr-o expozitie intr-un loc mirific din Bucuresti. Puteti citi mai multe aici :

http://www.serendipity-tea.ro/2009/04/expozitie-de-arta-manute-de-copii/

Puteti vedea lucrarile din expozitie aici : http://www.supradotati.ro/daumaideparte.php ( mai jos in pagina)

Felicitari!!!!!

Aceasta este prima expozitie de arta a unor copii romani din miscarea mondiala PAY IT FORWARD (DA MAI DEPARTE). Sunt copii care pur si simplu vor sa ajute. Cum? Veti vedea propriile lor manute in desenele expozitiei. Mana este un simbol urias uman. Mesajul lor este puterea de a crede in folozofia DA MAI DEPARTE, aceea de a face un bine celor care nu se pot ajuta singuri, iar cei care primesc, la randul lor sa ajute alti oameni care nu se pot ajuta singuri. O filozofie sociala simpla, dar de o forta enorma, care face inconjurul lumii si aduce speranta in sufletul oamenilor.
Este o gradinita construita de copii pentru copii.

Aceasta expozitie contribuie cu arta copiilor din Colegiul National de Arte “Regina Maria” Constanta la o campanie pe care organizatia non-profit IRSCA Gifted Education o realizeaza pentru strangerea fondurilor necesare infiintarii primului Centru Gifted Education pentru copii supradotati, un centru non-profit, privat si independent, gradinita si after-school.

Cine sunt copiii supradotati (gifted & talented)? Sunt copii cu aspiratii mereu mai inalte, ce raspandesc prin munca lor inspiratie, credinta in efortul lor creator, dorinta de a face bine. Copiii supradotati sunt copii cu nevoi speciale de educatie si au risc social ridicat de inadaptare sociala.

Si tu poti face parte, ca si acesti copii, din Generatia care DA MAI DEPARTE!

Coordonator Proiect: inv., drd, Adina Tulbure, Colegiul National de Arte “Regina Maria” Constanta. Adina este mama si invatatoare, creatoare a Abecedarului multimedia certificat printr-o cercetare sociopedagogica nationala - www.abecedar.com.
Coordonator Artistic: prof. Lidia Stefanescu, Colegiul National de Arte “Regina Maria” Constanta.

*********
Acest proiect este primul dintr-o serie care demonstreaza
cum artistii, copii si adulti
DAU MAI DEPARTE
intelegand sa sprijine copiii cu potential inalt,
copiii care aduc viitorul nostru.
**********
IRSCA Gifted Education. Sprijinim talentul si inteligenta. Te intereseaza si pe tine?
www.supradotati.ro