Facebook Andra la Mbela Ciao

luni, 12 ianuarie 2009

Revista Tus

Cu toții ne aducem cu drag aminte de anii copilăriei în care visam la tărâmuri fermecate, povești în care eram personajul principal, un prinț fermecat care se luptă cu căpcăuni, zmei, vrăjitoare și dragoni pentru a salva tânăra domniță pe care o va lua de soție și o va duce în regatul său unde vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți.
Totuși, trebuie să recunoaștem că și acum la vârsta adultă suntem fascinați de poveștile care ne înconjoară, povești despre oameni și fapte reale. Lumea poveștilor, poeziilor, benzilor desenate și a jocurilor care ne fascinează copiii și pe noi în același timp a căpătat o nouă înfățișare și o accesibilitate mult mai mare prin nașterea proiectului online www.revistatus.ro - REVISTA TUȘ.
Revista Tuș este cadoul pe care compania REEA l-a făcut copiilor anul trecut în apropierea sărbătorilor. Povești ca "Zurinka" și "Prietena mea, Puturica" sperăm să le fi făcut mai plăcută așteptarea cadourilor, iar poezii ca "Vine, vine Moș Crăciun" să-l fi făcut pe Moșul să le dea cât mai multe cadouri.
Mulți copii au ales să petreacă vacanța de iarnă alături de aventurile din benzile desenate "Echipa X" și "Arequipa", a jocului "Razelana" în care copii trebuiau să salveze Regatul Iakuților de Erlik solomonarul negru. Concursul "Pito s-a făcut invizibil" încă nu s-a încheiat, așteptăm în continuare finalurile poveștii scrise de copii. Cel mai interesant final de poveste va fi postat pe site-ul www.revistatus.ro și va fi premiat ca atare.
Probabil deja te întrebi, cine sunt cei care au realizat REVISTA TUȘ și de ce. Acum un an, doi oameni cu imaginație și un suflet mare au dorit să realizeze ceva pentru copii din Tîrgu-Mureș, iar o revistă de literatură pentru copii părea cea mai bună idee. Și totuși, copii au nevoie de mai mult pentru a fi atrași de literatură, nu e de ajuns doar o revistă, de aceea revista a devenit site, cu ilustrații și câteva povești. Dar, era evident că ceva lipsește ...
Parteneriatul cu Radio Târgu Mureș a adus versiuni audio a poveștilor interpretate pentru proiectul dedicat copiilor Fabica de povești.
Poveștile și poeziile ce se găsesc pe site-ul www.revistatus.ro aparțin unor oameni cu dragoste față de literatură și copii, oameni cu imaginație ce s-au inspirat din copilăria propriilor copii și care au pus tușul pe hârtie în mai multe forme. Mai multe informații despre scriitorii Revistei Tuș se pot găsi pe site.
Totuși, nu e destul doar versiune audio, copilul trebuie să vadă, să-l ajutăm să își imagineze și să îi stârnim interesul. Atunci, s-a introdus versiuni animate ale poveștilor și poeziilor relatate de actori talentați.
După atâta muncă Revista Tuș părea a fi un succes sigur în rândul copiilor din oraș, și atunci s-a pus întrebarea : de ce să fie doar pentru copii din România? Așa au apărut versiunile în maghiară, engleză, franceză și germană a Revistei Tuș. Români plecați în țări ca Germania, Ungaria și SUA au sărit în ajutorul nostru pentru traducerea revistei, implicați fiind și traducători din România.
Astfel, după un an de muncă și îmbunătățiri continue vă prezentăm un proiect unic, un proiect în care am pus mult suflet , un proiect pentru orice copil mic sau mare – REVISTA TUȘ.

SFÂRȘIT!

OARE? ...

REVISTA TUS
redactia@revistatus.ro
www.revistatus.ro
Piata Republicii nr.41
540110, Tirgu-Mures
Romania
tel./fax: 0265-264856
0365-405137
www.revistatus.ro